VI LETAR EFTER PARTNERS!

Vår vision är att alla ungdomar får möjlighet att upptäcka och utveckla sina talanger så att de känner hopp och kan bidra till sin egen och sitt samhälles framtid. För att kunna göra detta på bästa sätt behöver vi olika typer av partners som genom långsiktiga och hållbara samarbeten ökar effekterna av verksamheten. Att vara partner till ZBF kan se ut på flera sätt och är något vi skräddarsyr tillsammans. Storlek och långsiktighet i åtagande avgör synlighet, aktivering och inflytande.  Målet är att det vi skapar i samarbetet ska ge er stoltare medarbetare, nöjdare kunder och framtidstro för fler ungdomar. Vi välkomnar stora som små företag, privatpersoner och organisationer att vara med och stötta ungdomars möjlighet till utveckling tillsammans med oss på Zelmerlöw & Björkman Foundation.

PARTNERNIVÅER

Nedan presenteras tre förslag på partnerskap. Se dessa som inspiration för fortsatta och fördjupade samtal. Läs här om du vill veta mer om vilka verksamhetsområden ni kan stötta i partnerskapet. 

Huvudpartner: från 1 000 000 kr/år i minst 3 år

Som huvudpartner till ZBF är ni med och stöttar hela vår verksamhet och möjliggör att vi kan utvecklas som organisation och därmed ge fler ungdomar möjlighet till utbildning på sikt. På denna nivå har ni möjlighet att skräddarsy samarbetet utefter vad som passar ert företag. Ni får associationsrätt till att kommunicera er som vår Huvudpartner och kommer att synliggöras som det i alla ZBF:s kanaler. Utöver detta skräddarsyr vi kommunikationspaket, aktivering av era anställda samt möjliggör besök till programverksamhet, event och nätverksträffar.

Partner: från 250 000 kr/år  

  • 1-års avtal – minst 500 tkr
  • 2-årsavtal – minst 400 tkr/år
  • 3-årsavtal – minst 250 tkr/år

Som partner får ni välja att stötta ett av våra verksamhetsområden. Utefter det område ni väljer får ni ZBF:s kommunikationspaket inriktat på just det temat. Ni får också associationsrätten att kommunicera er som partner till ZBF, möjlighet att besöka programverksamheten till självkostnadspris samt inbjudningar till event och nätverksträffar.

Vänföretag: från 25 000 kr/år

Som vänföretag till ZBF är ni med och finansierar driften för Kenswed Academy. Tack vare er kan vi säkerställa att eleverna får möjlighet att hitta sin drivkraft och en god utbildning! Som tack får ni ZBF:s kommunikationspaket och associationsrätten att kommunicera er som vänföretag till ZBF.

Är ni intresserade av att veta mer?

Kontakta Generalsekreterare Magdalena Jennstålmagdalena.jennstal@zbfoundation.se för att boka ett möte och diskutera hur just ni kan vara med och skapa framtidstro hos ungdomar tillsammans med oss!

I would like to finish my studies at Kenswed and get a better grade and get in to the University and study law. I’d like to become a lawer so I can fight for the rights of women and the rights of children. I want to fight and eradicate poverty that has very much stricken our community and I’d like to give back to my society and also help people. Because in my community many people live in poverty, it’s hard condition’s for girls so they are not getting educated. When I’m educated I’m going back to teach them. 

Noreen, elev på Kenswed Academy

The impact already realized in the few years of Kenswed existence has been phenomenal, many children have changed their lives and that of their families. Education has a trickling effect, you educate one and the whole community benefits.

Isaac Macharia, grundare och partner i Kenswed

Exempel på kostnader i Kenswed-modellen

250 kr = kostnad per månad för att en kvinnlig elev kan få boende på internatet inklusive frukost, middag, boende, hygienartiklar, säkerhet och en kärleksfull föreståndarinna

550 kr = kostnad per månad för att en elev kan gå på Kenswed inklusive lärare, undervisning, klassrum, utrustning, el, säkerhet, idrott, kreativitet och vatten

800 kr = alla (300 st) elever får frukost och lunch en dag

11 000 kr = årlig kostnad för universitetsstipendium för en elev inklusive socialt stöd

50 000 kr = Kenswed Hospitals kostnad per månad för driften inklusive löner, medicin, vatten, sanitet och material

250 000 kr = driftkostnad för en klass under ett år på Kenswed inklusive lärare, klassrum, utrustning och vatten

*Alla kostnader är exklusive insamlings- och administrationskostnader. Valutan kan också öka kostnaderna.

Skänk en aktiegåva till Zelmerlöw & Björkman Foundation!

Var med och förändra liv för utsatta ungdomar i Afrika genom att ge bort din aktieutdelning.  När du som privatperson eller ägare i fåmansbolag ger bort dina aktieutdelningar ökar värdet av gåvan med 40 procent, då varken du eller ZBF betalar vinstskatt. Du behöver alltså inte betala kapitalskatt på utdelningen, vilket innebär att din gåvas värde ökar enormt. På så sätt hjälper du fler utsatta ungdomar hela vägen från utanförskap och fattigdom till utbildning, arbete och därmed egen försörjning.

När du ger en gåva till Zelmerlöw & Björkman Foundation omvandlar vi den till utbildning, hälsa och kreativitet. Alla gåvor, stora som små, gör stor skillnad för de ungdomar som nås av våra program. Din gåva är med och möjliggör att fler ungdomar får utbilda sig, hitta sina drivkrafter och känna hopp, så att de kan påverka sin och samhällets framtid.

Vilka kan skänka aktiegåvor till Zelmerlöw & Björkman Foundation?
Du kan skänka en aktieutdelning om:
1. Du äger noterade aktier.
2. Du äger ett fåmansbolag.

Så här gör du:
1. Skriv ut blanketten Aktieutdelning Gåvoblankett
2. Fyll i blanketten, gör Zelmerlöw & Björkman Foundation till mottagare (”rättighetshavare”). Bestäm vilken/vilka aktieutdelningar du ska donera och hur mycket.
3. Kontakta din bank eller fondkommissionär och se till att blanketten hanteras senast en vecka före bolagsstämman i det utdelande bolaget.

Kontakta oss
Har du frågor gällande aktieutdelning är du alltid välkommen att kontakta vår Generalsekretare Magdalena Jennstål på 075-056324 eller magdalena.jennstal@zbfoundation.se.