Svaneholm Open

Svaneholm Open – ATP Champions Tour

Svaneholm Open är en tävling inom ATP Champions Tour. Tävlingen avgörs som en lagtävling på fina Svaneholms Slott den 26 – 29 juni 2019. Deltagare är
USA: John McEnroe, Patrick McEnroe
Sverige: Mats Wilander, Jonas Björkman
Australien: Pat Cash, Mark Woodforde
Frankrike: Henri Leconte, Cedric Pioline

Vi ska bygga klassrum i Kenya!
Svaneholm Open och Zelmerlöw & Björkman Foundation har ingått ett långsiktigt samarbete. Den första
I samband med invigningen av Svaneholm den 26 juni kommer även Måns Zelmerlöv att finnas på
delen av samarbetet blir att samla in minst 250 000 kr i samband med sommarens kändistäta tennisturnering som spelas vid Svanehoms Slott den 26- 29 juni i Skåne.
Samarbetet kom till som en följd av att Jonas Björman blev inbjuden till Svaneholm Open- ATP Champions Tour som partner till Mats Wilander i det svenska laget.
Att få vara en del av ett arrangemang som Svaneholm Open med så många gamla världsstjärnor känns magiskt”, säger Måns Zelmerlöv. När Jonas fick inbjudan inleddes också en dialog om hur vi kunde samarbeta på flera plan.
För mig personligen känns det såklart enormt glädjande att vi idag kan berätta om det spännande samarbetet mellan Zelmerlöw & Björkman Foundation och Svaneholm Open då tennis och stiftelsen är två av mina största engagemang”.
Om Zelmerlöw & Björkman Foundation
plats för ett mindre uppträdande och även lite tennisspel med Jonas Björkman och andra kändisar på centrecourten.
Vi är väldigt inspirerade och kommer att göra allt vi kan för att hjälpa Måns och Jonas med det fantastiska arbete som stiftelsen gör i Kenya”, säger Mårten Hedlund, Tournament Director för Svaneholm Open.
Medlen som samlas in ska användas för att bygga ett nytt klassrum och betala driftkostnad för 40 elever på Kenswed Academy, som är en gymnasieskola som Zelmerlöw & Björkman Foundation driver och finansierar tillsammans med lokala partners i Kenya. Många ungdomar som lever i fattigdom vill få tillgång till gymnasieutbildning, därför är behovet av att bygga ytterligare ett klassrum stort och platsen är redan förberedd för bygget och möjligheten att erbjuda utbildning inklusive lärare, klassrum, utrustning, vatten och mat för 40 ungdomar under ett år.

Kontakt

Mårten Hedlund, Tournament Director Svaneholm Open
mh@3rs.se
+46 (0)707 53 11 33
Mer info: svaneholmopen.com

Magdalena Jennstål, Generalsekreterare Zelmerlöw & Björkman Foundation
magdalena.jennstal@zbfoundation.se

+46 (0)735 05 63 24
Mer info: zbfoundation.se

Datum

jun 26 2019 - jun 29 2019

Tid

Hela dagen