LEDIGA VOLONTÄRSUPPDRAG I SVERIGE

För att hålla kostnader nere men fortfarande göra stor skillnad, är vi alltid i stort behov av engagerade människor som vill vara med och förändra världen i stort och smått. Vi har alltid behov av volontärer vid olika event men även på lite tyngre roller med mer ansvar. Som volontär hos ZBF ska du känna att ditt engagemang kommer till nytta, göra skillnad, få en bra erfarenhet i ditt CV, bygga nätverk och lära dig nya saker. Framförallt ska vi ha roligt tillsammans och dela kampen till en bättre värld! Oavsett om du är intresserad av någon av rollerna nedan eller bara vill hjälpa till ibland är du välkommen till oss.

PRAKTIK HÖSTEN 2020

Vill du göra din praktik i en liten och kreativ stiftelse som är på framväxt? Vi letar efter två praktikanter som söker heltidspraktik under vårterminen och med fördel har det som en del i sin utbildning. Den ena praktiken handlar om att vara med och planera olika event. Den andra praktiken går ut på att vara med att driva den dagliga verksamheten i Sverige. Önskade egenskaper är social, ansvarstagande, en doer och engagerad. Är du intresserad eller vill veta mer? Maila Magdalena Jennstål med info om vem du är, varför du vill göra praktik hos oss och vad du kommer tillföra stiftelsen och/eller eventet.

FÖRETAGSINSAMLINGS VOLONTÄR

Vi letar efter någon som kan och gillar att skapa samarbeten med näringslivet. Vi är övertygade om att det finns en enorm potential i stiftelsens framväxt inom företagsinsamling och behöver hjälp med att identifiera potentiella partners, få till möten och skapa hållbara partnerskap. Låter det som något för dig? Maila Magdalena Jennstål med info om vem du är, varför du vill engagera dig som volontär hos oss och vad du kan tillföra denna roll.

PRIVATINSAMLINGS VOLONTÄR

Vi letar efter en person som brinner för att öka privat givande och vill hjälpa ZBF med att få igång vår insamling från privatpersoner. Vi vill göra insamlingskampanjer i social media, julkampanjer, få in månadsgivare och sprida våra insamlingsbudskap till fler. Låter det kul? Maila Magdalena Jennstål med info om vem du är, varför du vill engagera dig som volontär hos oss och vad du kan tillföra denna roll.

ZELMERLÖW & BJÖRKMAN INVITATIONAL (ZBI) VOLONTÄRER

ZBI är vårt stora insamlingsevent som sker den 19 november i år. Till detta behöver vi massa härliga människor som kan planera och genomföra allt från gala, produktion, auktion, lotteri mm. Vi behöver en eller flera projektledare, produktionsledare och volontärer som kan hjälpa oss att göra årets finaste insamlingsevent. Vill du engagera dig som eventvolontär? Maila Magdalena Jennstål med info om vem du är, varför du vill engagera dig som volontär hos oss och vad du kan tillföra denna roll.

WEBBUTVECKLINGS/REDAKTÖR VOLONTÄR

Vi letar efter en person som kan hjälpa oss med vår hemsida och som kan wordpress och html5/css. Den behöver både uppdateras och utvecklas framöver. Är du rätt person för jobbet? Maila Magdalena Jennstål med info om vem du är, varför du vill engagera dig som volontär hos oss och vad du kan tillföra denna roll.

INTRESSERAD ELLER HAR DU FRÅGOR?

Maila Magdalena Jennstål med information om vilken roll du söker, vem du är, vad du gör och varför du vill bli en del av teamet!

OM OSS

Zelmerlöw & Björkman Foundation bedriver insamling för att skapa en bättre framtid för utsatta barn och ungdomar i Afrika. Stiftelsen grundades 2013 av Måns Zelmerlöw efter besök i Sydafrika. För att samla in pengar till stiftelsens arbete anordnades då ett insamlingsevent som byggde på Måns största intressen; tennis och musik. Måns gode vän Jonas Björkman tillfrågades att involvera sig, vilket gav stiftelsen sitt nuvarande namn.

Under de senaste åren har stiftelsen utvecklats till en välfungerande insamlingsstiftelse med en rad pågående projekt i Afrika.  Idag är stiftelsen framförallt huvudfinansiär till KenSwed Academy utanför Nairobi i Kenya, som bland annat inrymmer en gymnasieskola, ett internat för hemlösa flickor och snart en mödravårdsklinik. Målsättningen är att färdigställa detta projekt enligt fastlagd plan under 2019 och säkra dess drift; därefter kunna skala upp och starta fler skolor efter samma modell.

Sedan tidigare finansierar stiftelsen projekt på andra platser så som i Sydafrika, ett dagcenter för återintegrering av gatupojkar i, Uganda, samt projektering av utbildningsverksamhet i Etiopien.

Stiftelsen samlar idag primärt in pengar genom evenemang, tennisturneringar och privata donationer. Framöver vill vi hitta nya vägar för att samla in medel till verksamheten och behöver därför utöka det ideella teamet med ett flertal roller.