ENGAGERA DIG I VÅR VOLONTÄRVERKSAMHET

Zelmerlöw & Björkman Foundation (ZBF) behöver bli fler för att kunna fortsätta arbetet med att stärka ungdomar och följa dem hela vägen från fattigdom och utanförskap till utbildning och försörjning.

VEM KAN BLI VOLONTÄR?
Vi på ZBF värdesätter ett öppet samhälle och eftersträvar mångfald inom vår verksamhet. Vi välkomnar därför alla personer, oavsett bakgrund, som delar våra värderingar och som vill vara med och engagera sig för att stärka ungdomar i delar av Afrika. Vi har alltid ett behov av volontärer och söker därför både dig som vill engagera dig vid enstaka tillfällen och dig som söker ett långsiktigt uppdrag. För några av våra volontäruppdrag krävs det en viss kompetens och erfarenhet av dig som söker, dessa är listade nedan i lediga uppdrag.

Oavsett vilket uppdrag du har förväntas du att:

    • Vara tillgänglig och hålla kontakt med ansvariga inom just ditt uppdrag och med volontärsamordnare
    • Förbereda, genomföra och slutföra det uppdrag du har valt att utföra
    • Ta del av den information som ges till dig
    • Följa ZBF:s värdegrund i ditt engagemang
    • Du ska kunna kommunicera obehindrat på svenska i såväl tal som skrift

HUR BLIR JAG VOLONTÄR?
Är du intresserad av att bli volontär hos oss är du välkommen att mejla ZBF:s volontärsamordnare Lisa Stenport på Lisa.stenport@zbfoundation.se. Bifoga ett CV och personligt brev. Där önskar vi att du beskriver vem du är, vilket uppdrag du är intresserad av och varför du vill engagera dig i ZBF. Därefter blir du kontaktad av vår volontärsamordnare inom kort. Rekryteringen av volontärer sker löpande.

VAD FÅR JAG FÖR STÖD OCH UTBILDNING?
Fyra gånger per år erbjuder ZBF utbildning för samtliga volontärer, nya som erfarna. Det förväntas av dig att du deltar på minst ett av dessa tillfällen för att få en ökad förståelse för ZBF:s värdegrund och viktiga arbete. Dessutom får du vid dessa träffar möjlighet att möta andra volontärer för att tillsammans kunna starta ett engagemang. Du som volontär har alltid möjlighet att få handledning och stöd av vår volontärsamordnare under din tid hos oss.

VOLONTÄRARBETE UTOMLANDS
ZBF har ingen volontärverksamhet utomlands då det är viktigt för oss att arbetet i andra länder sker av lokala partners och befolkning för att få en långsiktig och hållbar effekt.

VILKA UPPDRAG KAN JAG GENOMFÖRA?
För oss är det viktigt att du som volontär känner att ditt engagemang gör nytta och skillnad, att du får med dig en bra erfarenhet, får möjlighet att bygga nätverk och lära dig nya saker. Därför är vi måna om att du som väljer att engagera dig hos oss på ZBF får göra det du tycker är roligt och brinner för. Uppdragen kan utföras i grupp eller på egen hand samt på distans eller på vårt kontor i Stockholm. Du kan antingen välja mellan att engagera dig i ett engångsuppdrag eller ett kontinuerligt uppdrag. 

Exempel på engångsuppdrag:
Insamlingskampanjer i social media
Bjud dina vänner på middag med en anmälningsavgift
Få in nya månadsgivare
Sälja våra armband
Anordna en femkamp med en anmälningsavgift
Anordna en loppis
Starta en egen insamling där du bor

ZBF bedriver insamling för att skapa en bättre framtid för utsatta ungdomar i delar av Afrika och till detta är vi i stort behov av volontärer som vill vara med och hjälpa till att planera och genomföra allt från gala, produktion, auktion och lotteri. 

Varmt välkommen att göra skillnad tillsammans med oss!

LEDIGA VOLONTÄRUPPDRAG